Om oss

Om oss - bestefar og barnebarn på verkstedet
Bestefar og barnebarn på verkstedet

Urmaker Asklund er en tradisjonsrik familiebedrift på Heimdal i Trondheim, og vi ønsker deg hjertelig velkommen til oss.

Vi har en rik og spennende historie, som vi drar fordel av hver dag i form av kunnskap og erfaring.

Bedriften ble åpnet 2. april 1962 av grunnlegger Arne Asklund, som gjennom 50 år var en dyktig håndverksmester og bidragsyter i lokalsamfunnet. Fortsatt kommer det kunder inn med klokker kjøpt av ham. Arne hadde dessuten et øye for utstillinger, og vant i sin tid flere priser for disse, blant annet en reise til Japan i regi av Seiko.

Butikken drives i dag av Morten Asklund, andre generasjons urmakermester. Vi er stolte av å være godkjent lærebedrift, og tredje generasjon er allerede i gang med læretiden. Vi har også egen storurmaker, som er under utdanning for å bli mester i faget.

Vi fører et stort og variert utvalg klokker, kikkerter og tilbehør, og hjelper gjerne med service og reparasjoner. Vi tilbyr også jubileumsur med gravering, som i dag kan være både gullklokke og mer sporty modeller. Prisoverslag koster ingenting, så kom gjerne innom eller kontakt oss her for mer informasjon.

Urmaker Asklund er en aktiv bidragsyter for både bevaring og utvikling av faget. Vi samarbeider jevnlig med muséer og kirker for restaurering av ur i deres samlinger, samt bidrar til dokumentasjon av lokale tradisjoner og urhistorie. Morten Asklund sitter også i læreplanutvalget for utvikling av urmakerskolen i Norge.

I en tid der pendelen i samfunnet svinger i retning av å ha åpent 24/7, lar vi pendelen svinge den andre veien og holder fokuset på kompetanse og service.  I et fag som til tider betegnes som verneverdig vil det for vårt vedkommende si at butikken har åpent alle hverdager, og da er betjent av fagfolk som vet hva de selger, og kan hjelpe med alt som har med tid og klokker å gjøre.

Ønsker du å følge med på hva som skjer kan du følge oss på Facebook og Instagram, der deler vi øyeblikk og nyheter.