Seiko

Seiko er et japansk klokkemerke som ble grunnlagt i 1881, når Kintarō Hattori startet ur- og smykkebutikk i Tokyo. Noen år senere begynte de å produsere sine egne klokker, og de første armbåndsurene under navnet Seiko så dagens lys i 1924. Nå, etter mer enn 130 år er Seiko et av verdens største klokkemerker.

I 1969 introduserte de Astron, det første quartzuret. Den gang måtte du ut med omtrent det samme som for en liten bil, i dag er det denne typen verk du finner i det meste som ikke er spesielt merket med noe annet.
Oppfinnelsene er mange, og andre nevneverdige kandidater er Seiko Kinetic fra 1988, et bevegelsesdrevet quartsverk, og Astron GPS Solar fra 2012. Mange gjenkjenner dem også for sine digitale modeller, hvor ikoniske Seiko-Epson 06LC var det første LCD-uret på verdensmarkedet. I dag er nytolkninger av disse tidlige digitalurene overalt, og selve symbolet på retromote.

For oss er det viktigste at Seiko er et godt og stabilt merke, med nøyaktige verk og tilgang på deler. De produserer svært mange modeller, og vi fører til enhver tid et representativt utvalg. Seiko er dessuten et merke vi har hatt i butikken siden midten av 70-tallet, og derfor kjenner godt.

Seiko har alltid lagd flotte ur, og selv om de også har rimeligere modeller er det Grand Seiko som er kronjuvelen. Der de fleste i luksusklokkesegmentet går for stort, glitrende og glamorøst, går Seiko motsatt vei, med svært diskrete og avdempede modeller av førsteklasses kvalitet. De som vet, de vet.