Certina

Et av våre mest solgte klokkemerker, og med god grunn.
Certina ble grunnlagt i Sveits i 1888 av brødrene Alfred og Adolf Kurth, den gangen med tre ansatte som produserte urverk i familiehjemmet. I dag er de representert i over 60 land, og eies av verdens største klokkeprodusent, Swatch Group.

I 1959 utviklet Certina det kjente DS-konseptet, Double Security, som gjorde klokkene spesielt robuste og vanntette. Dette er noe å sette pris på for både eier og urmaker, og noe av grunnen til at så mange Certina-ur fortsatt tikker og går på håndleddene til både trofaste eiere og neste generasjon.

Det hjelper dessverre ikke med et flott verk hvis det er fullt av vann, så denne robustheten gjør mye for holdbarheten. Certina bruker dessuten safirglass på alle sine ur, et svært hardt materiale som holder seg ripefritt gjennom årevis med hard bruk.

Fra sine tidligste dager har Certina vært sterkt knyttet til sport, spesielt motorsport. Den norske skiskytterlegenden Ole Einar Bjørndalen er dessuten merkets ambassadør, kjent for sin utholdenhet og presisjon.

Klokkene koster fra ca 3000 – 15 000 kr, og finnes i forskjellige stiler til både dame og herre. Alt i alt er Certina et solid og allsidig merke, med et godt forhold mellom pris og kvalitet.