Casio

Casio ble grunnlagt i Japan i 1946, da som en produsent av hjemmeelektronikk. De har blant annet mobiltelefoner, elektroniske musikkinstrumenter, kalkulatorer og digitalkameraer på CV-en, og på 80- og 90-tallet dominerte de markedet for digitale armbåndsur totalt.

Casio produserer i dag mange forskjellige typer klokker, hvor hovedmerkene G-Shock og ProTrek selvfølgelig er representert hos Urmaker Asklund. Vi fører også et godt utvalg ur fra Vintage, Edifice, Sports mm.

Om G-Shock
Etter nesten to år med utvikling kom den første G-Shock modellen på markedet i 1983. Den kom til verden etter at Casio startet arbeidet med å lage en uknuselig klokke. Rundt dette tidspunktet observerte sjefsdesigner Ibe noen barn som lekte i en park og innså at innmaten i sprettball ikke påvirkes i det hele tatt av støtene mot bakken. Dette førte til at teamet hans utviklet en klokke med hul konstruksjon, der modulen på innsiden er lagret nesten svevende. 

I tillegg til den robuste designen byr G-Shock på en rekke tekniske finesser, som miljøvennlig solcelleteknologi, Bluetooth, GPS og radioteknologi.

Dette er ur vi anbefaler til alle som trenger noe som er både lett og robust.

Om ProTrek
Alle som legger ut på eventyr trenger en pålitelig følgesvenn, og ProTrek gir deg funksjoner som solcelledrift, digitalt kompass, høydemåler, barometer og termometer. Vi har selv stor friluftsinteresse her i butikken, og med milevis av erfaring både til fots, på ski, sykkel og i kajakk hjelper Morten gjerne med å velge riktig modell for deg og din bruk.

Kombinasjonen av innovativ teknikk, et robust presisjonsurverk og topp moderne design gjør ProTrek til en trofast ledsager på tur – uansett terreng.